11 septembrie 2020

Curtea Constituţională a României şi Curtea Constituţională a Republicii Moldova organizează pe parcursul lunii septembrie 2020 un program de seminarii dedicat controlului de constituţionalitate exercitat de cele două înalte jurisdicţii.

Seminariile vor fi susţinute de domnul Benke Károly şi domnul Teodor Papuc, secretar adjunct al Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, şi sunt adresate magistraţilor-asistenţi  ai Curţii Constituţionale a României şi asistenților judiciari ai Curţii Constituţionale a Republicii Moldova. (http://www.constcourt.md/libview.php?l=ro&idc=7&id=1935&t=/Media/Noutati/Seminare-tiintifice-cu-domnul-Benke-Karoly-magistrat-asistent-ef-al-Curtii-Constitutionale-a-Romaniei)

În acest context, vineri, 11 septembrie 2020, domnul Benke Károly, magistrat-asistent-șef al Curții Constituționale a României,  a susţinut un prim seminar online, care a avut ca obiect analiza condiţiilor de admisibilitate a excepțiilor de neconstituționalitate.

În deschiderea lucrărilor, domnul judecător Varga Attila a transmis cuvântul de salut al președintelui Valer Dorneanu și a evidențiat existența relației tradiționale și permanente dintre cele două Curți.