16 mai 2022

În data de 16 mai 2022, președintele Curții Constituționale, domnul prof.univ.dr. Valer Dorneanu, a primit delegația experților din cadrul Organizației Internaționale a Muncii, compusă din dl. Bernd Waas, șeful delegației, dl. Xavier Beaudonnet, șef de unitate negocieri colective, Filiala Libertate de Asociere și dna. Cristina Miheș, specialist senior în dialog social și dreptul muncii.

La întrevedere au participat și doamnele Ioana Chiorean și Patricia Ionea, magistrați-asistenți ai Curții Constituționale, precum și dl. Cristian Tache, consilier, Direcția Generală de Afaceri Europene și relații Internaționale din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Reprezentanții Organizației Internaționale a Muncii, în cadrul misiunii tehnice consultative derulate în România, și-au exprimat interesul pentru jurisprudența Curții Constituționale în materia contractelor colective de muncă aplicabile personalului plătit din fonduri publice versus privat, a condițiilor privind constituirea legală și reprezentativitatea sindicatelor, a protecției reprezentanților sindicali.