18 septembrie 2020

Vineri, 18 septembrie 2020, în deschiderea celui de-al doilea seminar dedicat controlului de constituționalitate, desfășurat în cadrul programului de seminarii online dintre Curtea Constituţională a României şi Curtea Constituţională a Republicii Moldova, președintele Curții Constituționale a României, domnul prof. univ. dr. Valer Dorneanu, a avut o scurtă întrevedere cu doamna Domnica Manole, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova.

Seminarul online a fost susţinut de domnul Benke Károly, magistrat-asistent-șef al Curții Constituționale a României, care a continuat prezentarea sa referitoare la analiza condiţiilor de admisibilitate a excepțiilor de neconstituționalitate.

Domnul preşedinte a subliniat importanța colaborării dintre cele două instanțe de jurisdicție constituțională, sens în care a apreciat în mod deosebit organizarea programului de seminarii online adresat magistraţilor-asistenți  ai Curţii Constituţionale a României şi asistenților judiciari ai Curţii Constituţionale a Republicii Moldova.

Domnul prof. univ. dr. Valer Dorneanu a asigurat partea moldavă de întreaga prietenie și apreciere a instanței române, exprimând dorința organizării la București a unei întâlniri de lucru între cele două părţi la o dată ce va fi stabilită în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare globale.