2-3 decembrie 2021

În zilele de 2 și 3 decembrie 2021, doamna prof.univ.dr. Elena Simina Tănăsescu, judecător al Curții Constituționale a României, a participat, în format online, la lucrările Congresului Mondial de Drept și la cele ale celui de-al XXIII-lea Congres Internațional privind dreptul constituțional european și comparat,  organizate în Columbia, Barranquilla, de către Asociația Mondială a Juriștilor și prof.dr.h.c. Rainer Arnold-Universitatea din Regensburg, Republica Federală Germania.

Cu această ocazie, în prima zi a lucrărilor, doamna judecător Elena Simina Tănăsescu și-a susținut prezentarea în cadrul sesiunii Drepturile fundamentale și jurisdicția constituțională în starea de urgență.

Manifestarea s-a bucurat de o largă participare internațională, înalți reprezentanți ai autorității judecătorești, președinți, judecători de curți supreme și constituționale, ai altor instanțe jurisdicționale și organisme internaționale din Europa, Africa, Asia și America de Nord, eminenți juriști și academicieni.