27 martie 2023

Președintele Curții Constituționale a României, domnul Marian ENACHE, a avut, luni, 27 martie 2023, o întâlnire de lucru cu președintele Asociației Curților Constituționale Francofone (A.C.C.F.), domnul Mamadou Badio CAMARA, președintele Consiliului Constituțional Senegal, în care s-a discutat despre agenda activităților viitoare ale asociației.

La întrevedere au participat, din partea autorității române de jurisdicție constituțională, domnul BENKE  Károly, prim–magistrat–asistent, precum și doamna Cristina TITIRIȘCĂ, magistrat–asistent, iar, din partea Asociației Curților Constituționale Francofone  – doamna Caroline PÉTILLON, secretar general.

Președintele Curții Constituționale a României, domnul Marian Enache, i-a mulțumit președintelui Asociației Curților Constituționale Francofone că a răspuns invitației de a participa la evenimentul de celebrare a Centenarului Constituției din 1923 și pentru amabilitatea de a transmite un mesaj în cadrul Adunării solemne.

Discuțiile dintre părți au avut în vedere organizarea viitorului Birou al A.C.C.F. din iunie 2023, care va avea loc la Lausanne, având în vedere calitatea Curții Constituționale a României de membru și vicepreședinte al asociației.

Președintele instanței române de contencios constituțional a subliniat tradiția francofonă a României, mai ales în domeniul juridic și al constituționalismului, ca parte din familia juridică a acestei culturi extraordinare.

La finalul întrevederii, președintele Asociației Curților Constituționale Francofone, domnul Mamadou Badio Camara, a fost invitat să semneze în Cartea de Onoare a Curții Constituționale a României.