Mesajul președintelui Curții Constituționale, domnul Marian ENACHE, cu ocazia Zilelor Baroului București: Aniversarea a 191 de ani de avocatură în București

24 septembrie 2022

Stimați colegi,

 

Sărbătorirea Zilelor Baroului București îmi oferă prilejul și onoarea de a vă felicita pentru apartenența la profesia nobilă de avocat, pe care o exercitați cu profesionalism și demnitate!

Profesiunea liberală a avocaturii este independentă și liberă, iar prin performanțele activității în domeniul dreptului contribuiți la înfăptuirea justiției, printr-o neobosită promovare și apărare a drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale cetățeanului, prin strădaniile depuse pentru accesul liber la justiție al cetățeanului.

Aniversarea celor 191 de ani de avocatură din cadrul Baroului București celebrează, de fapt, statul de drept și cultivă o mai bună înțelegere a uneia dintre cele mai vechi profesii juridice. Prin caracteristicile profesiei, avocații dezbat marile probleme ale dreptului, îi apără pe cei care nu se pot apăra singuri și se bucură de provocările pe care le întâmpină pe parcurs, astfel încât prin munca lor au un aport substanțial în lume.

Cu acest prilej special aniversat în Baroul București, în numele meu și al  judecătorilor constituționali vă transmitem un sincer

 

La mulți ani și multe succese în activitatea Domniilor voastre !

 

Președintele Curții Constituționale a României

Marian ENACHE