ȘEDINȚE DE JUDECATĂ

Aprilie 2019

21.01.2015

În ziua de 21 ianuarie 2015, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit.j) din Constituția României și al art.48-49 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a se pronunța asupra inițiativei legislative a cetățenilor intitulată “Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii”, înregistrată la Senat cu nr. B 497 din 22 decembrie 2014 şi transmisă de Preşedintele Senatului instanţei constituţionale.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a constatat că inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată “Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii” îndeplinește condiţiile prevăzute de art.74 alin.(1) și (2) din Constituție, cu excepția alin.(3) al art.211 introdus prin pct.9 al propunerii legislative, care reglementează o normă cu caracter fiscal.

Hotărârea este definitivă și general obligatorie.

Hotărârea se comunică Președintelui Senatului și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Compartimentul Relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale