August 2017

17.03.2017

Având în vedere interesul manifestat de instituţiile membre ale Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene şi ale Conferinţei Mondiale asupra Justiţiei Constituţionale, în contextul apropriatei vizite la Bucureşti a preşedinţilor instanţelor de contencios constituţional şi instanţelor supreme reprezentate în aceste organisme, cu ocazia organizării Conferinţei internaţionale cu tema: „Un sfert de secol de constituţionalism”, dedicată celei de-a 25-a aniversări de la înfiinţare, Curtea Constituţională a României a distribuit traducerea în limba engleză a recentelor sale decizii pronunţate în exercitarea atribuţiilor prevăzute de art.146 lit.e) din Constituţie, după cum urmează:

-DECIZIA Nr.63 din 8 februarie 2017 referitoare la cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre autoritatea executivă — Guvernul României, pe de o parte, și autoritatea legiuitoare — Parlamentul României, pe de altă parte, precum și dintre autoritatea executivă — Guvernul României, pe de o parte, și autoritatea judecătorească — Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte, cereri formulate de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv de Președintele României, publicată în Monitorul Oficial nr.145 din 27 februarie 2017;

-DECIZIA Nr.68 din 27 februarie 2017 referitoare la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, cerere formulată de președintele Senatului, publicată în Monitorul Oficial nr.181 din 14 martie 2017.

Deciziile, în forma electronică, pot fi accesate şi pe pagina de internet a Curţii Constituţionale, www.ccr.ro, la rubrica Jurisprudenţă recentă.

Compartimentul Relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale