ȘEDINȚE DE JUDECATĂ

Mai 2019
202122232425

08.05.2019

I. În ziua de 8 mai 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, sesizare formulată de un număr de 104 deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România, Partidului Mișcarea Populară, precum și deputați neafiliați.

Curtea Constituţională a dispus redeschiderea dezbaterilor pentru data de 21 mai 2019.

II. În aceeaşi zi, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit.j) din Constituţie, art.48 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi al prevederilor Legii nr.189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, a luat în dezbatere iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală”.

Curtea Constituțională a amânat pronunţarea pentru data de 21 mai 2019.

Compartimentul Relații externe, relații cu presa şi protocol al Curții Constituționale