ȘEDINȚE DE JUDECATĂ

Aprilie 2019
DuLuMaMiJoVISa
 123456
78910111213
141516171819
20
21222324252627
282930    

Ce este nou?

Aspect grafic modern

Aspectul site-ului este foarte important pentru a asigura o navigare placută și a ușura utilizarea paginii. O linie grafica modernă, organizată dar simplă asigură o utilizare fara dificultăți. Culorile alese respectă cele trei culori ale drapelului național și de asemenea, duc cu gândul la culoarea specifică Curții Constituționale. Site-ul este împărțit in 3 secțiuni, fiecare cu funcția sa. Header-ul sau partea superioara a site-ului conține butoanele de alegere limbă, căsuța de căutare și navigarea principală a site-ului. Partea de conținut este împărțită în secțiunea ce conține meniul și în zona pentru conținut. Footer-ul sau subsolul site-ului conține legături către secțiunile cele mai importante ale site-ului pentru a ușura navigarea și găsirea informației căutate.

Navigare usoară

Meniul din stânga este împărțit în Categorii părinte ce au ca subdiviziuni subcategoriile ce se împart la rândul lor în articole. Căutarea în aceste subdiviziuni este logică. În situația în care se dorește găsirea informației după cuvinte cheie, se poate folosi căsuța de căutare din partea superioară a site-ului. Pentru a simplifica navigarea, această căsuță a fost plasată și în partea inferioară a site-ului. Tot aici se găsesc legături către cele mai utilizate secțiuni ale site-ului ce pot fi accesate fără sa fie nevoie de folosi meniul din stânga.

Rearanjarea vechilor legături

Legăturile de pe vechiul site au fost rearanjate într-o manieră logică sporind accesibilitatea.

Câmpul de căutare

Aici se poate căuta informația dorită folosind cuvinte cheie. Căutarea se va realiza în  toate secțiunile site-ului și în urma căutării va fi afișată o listă cu toate articolele ce conțin cuvântul căutat. Dacă lista este foarte lungă, va trebui să căutați în listă elementul dorit sau să refaceți căutarea, folosind mai multe cuvinte cheie cu scopul de a restrânge căutarea.

Footer-ul

Footer-ul sau subsolul paginii conține legături către cele mai căutate categorii și subcategorii ale site-ului. Secțiunea albastră prezintă legături extrase din meniul din stânga. Secțiunea gri cuprinde un ghid de folosire al site-ului si un Widget. Secțiunea grena prezintă un buton numit ”Înapoi sus” ce derulează pagina de internet înapoi la meniul principal, aflat în partea superioară a site-ului.

Widget-ul

Widget-ul numit și dispozitivul de căutare afișează legături către secțiuni importante din site pentru a le centraliza și a facilita astfel accesarea lor.

Secțiune de ”Noutăți”

Aici sunt afișate ultimele știri legate de Curtea Constituțională.

Secțiune de ”Evenimente”

Evenimentele beneficiaza de o secțiune separată unde articolele sunt afișate alături de fotografii și clipuri video.

Filtrul de căutare

Categoriile  ”Jurisprudență relevantă” și ”Presă” sunt dotate cu filtre personalizate ce permit căutarea dupa cuvinte cheie sau după data publicării.

Afișaj îmbunătățit

Paginile noului site sunt la fel de diverse precum și conținutul lor. Astfel, au fost personalizate categoriile ”Evenimente”, ”Noutăți”, ”Jurisprudență relevantă”, ”Ședințe publice de judecată”, ”Legături utile”, ”Site-ul Curții Constituționale” și paginile ”Acasă”, ”Galerie foto” și ”Comunicate de presă”. Fiecare are un sistem de introducere informații unic și un mod de afișare diferit. Informația prezentată este structurată în așa fel încât să simplifice accesul și să poată fi găsită cu un numar cât mai redus de click-uri.