ȘEDINȚE DE JUDECATĂ

Aprilie 2019
DuLuMaMiJoVISa
 123456
78910111213
141516171819
20
21222324252627
282930    

Vizite de studiu

Anul 2019


APRILIE


 

Un grup de studenţi din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi Universităţii Sapientia a efectuat joi, 11 aprilie 2019, o vizită de studiu la Curtea Constituţională a României. 

Cei 34 de studenţi au fost primiţi de domnul VARGA Attila, judecător, şi domnul BENKE Károly, magistrat-asistent șef, care le-au prezentat acestora aspecte privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Curţii Constituţionale, cu exemple din jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional.

Vizita de studiu a fost organizată de Cercul studenţesc Jurátus, parte a Asociaţiei studenţeşti maghiare din Cluj-Napoca.

***

Un grup de studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu a efectuat joi, 11 aprilie 2019, o vizită de studiu la Curtea Constituţională a României.

Cei 24 de studenţi au fost primiţi de doamna Marieta SAFTA, prim-magistrat-asistent, care le-a prezentat acestora aspecte privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Curţii Constituţionale, cu exemple din jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional.

Vizita de studiu s-a realizat prin Asociaţia Studenţilor ASUNT în cadrul Forumului Tituleştii şi a avut ca scop cunoaşterea organizării şi a modului de lucru al judecătorilor şi magistraţilor-asistenţi, în aprofundarea cunoştinţelor de drept constituţional, dar şi a culturii juridice.

***

Un grup de studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii  "Al. I. Cuza" din Iași a efectuat joi, 11 aprilie 2019, o vizită de studiu la Curtea Constituţională a României.

Cei 12 studenţi au fost primiţi de doamna Marieta SAFTA, prim-magistrat-asistent, care le-a prezentat acestora aspecte privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Curţii Constituţionale, cu exemple din jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional.

*** 

Un grup de studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii  "Al. I.Cuza" din Iași a efectuat luni, 15 aprilie 2019, o vizită de studiu la Curtea Constituţională a României. 

Studenţii au fost primiţi de doamna Marieta SAFTA, prim-magistrat-asistent, care le-a prezentat acestora aspecte privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Curţii Constituţionale, cu exemple din jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional.

*** 

Un grup de studenți din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş a efectuat marți, 16 aprilie 2019, o vizită de studiu la Curtea Constituțională a României. 

Cei 20 de studenți, însoțiți de dl. prof. univ. dr. Lucian CHIRIAC, dna. conf. univ. dr. Daniela VALEA și dna. lector univ. dr. Ramona MOLDOVAN, au asistat la ședința publică de judecată a Curții Constituționale, iar apoi au fost primiți de domnul Mircea Ștefan MINEA, judecător, şi de doamna Cristina Teodora POP, magistrat-asistent, care le-au prezentat acestora aspecte privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Curţii Constituţionale, cu exemple din jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional. De asemenea, grupul de studenți a vizitat Biblioteca Curții Constituționale și a primit informații referitoare la posibilitățile de documentare oferite de aceasta.