2-3 martie 2017

În perioada 2-3 martie 2017, președintele Curții Constituționale, domnul prof.univ.dr. Valer Dorneanu și  domnul judecător Petre Lăzăroiu, însoțiți de doamna Cosmina Marin, personal de specialitate juridică din cadrul Compartimentului de relații externe, relații cu presa și protocol, au participat la Conferința Internațională cu tema „Evoluția controlului constituțional în Europa: lecții învățate și noi provocări”, organizată de Curtea Constituțională a Republicii Moldova în cooperare cu Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția).

Programul conferinței a fost structurat în trei sesiuni de lucru, președintele Curții Constituționale a României, domnul prof.univ. dr. Valer Dorneanu prezidând Sesiunea de lucru II, cu tematica “Raporturile instituțiilor care exercită controlul de constituționalitate cu jurisdicțiile europene și internaționale”.

În cadrul celei de-a III-a Sesiuni de lucru “Independența Curții Constituționale ca precondiție esențială a eficienței misiunii sale”, președintele Curții Constituționale a României, domnul prof.univ.dr. Valer Dorneanu a prezentat lucrarea ”Raporturile Curţii Constituţionale a României cu Legislativul.”