29 septembrie 2022

În data de 29 septembrie 2022, președintele Curții Constituționale a României, domnul Marian ENACHE, a participat la lansarea proiectului „Tradiția constituțională și perspectivele constituționalismului în România”, dedicat împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției României, în martie 1923.

Lansarea proiectului a fost organizată de Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române și a avut loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române.

La eveniment au susținut alocuțiuni domnul acad. Ioan-Aurel POP, președintele Academiei Române, domnul Marian ENACHE, președintele Curții Constituționale a României, domnul prof. univ. dr. Mircea DUŢU, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”, precum și domnul prof. Nicolae NOICA, membru de onoare al Academiei Române, director general al Bibliotecii Academiei Române.

În cadrul acestui proiect, președintele Curții Constituționale a României, domnul Marian ENACHE, va susține, în 2023, o conferință consacrată celebrării centenarului Constituției României Întregite – Constituția din 1923, ocazie cu care va fi prezentată o cercetare referitoare la tema „Tradiția și modernitatea constituționalismului în România”.

          Cu acest prilej, președintele Curții Constituționale, domnul Marian ENACHE, a propus elaborarea, în colaborare cu Academia Română, a unui studiu menit să determine şi să cuantifice starea de constituţionalitate a societăţii româneşti, după trecerea unui număr de 30 de ani de la adoptarea Constituției din 1991.

Vă prezentăm, în continuare, textul mesajului adresat joi, 29 septembrie 2022, de președintele Curții Constituționale a României, domnul Marian ENACHE: AICI

           

Sursă: AGERPRES FOTO/Alex TUDOR