Ziua Constituției – 8 decembrie 2021

În fiecare an, pe 8 decembrie, sărbătorim Ziua Constituției, iar în acest an se împlinesc 30 de ani de la adoptarea și intrarea sa în vigoare.

Curtea Constituțională, în calitate de garant al supremației Constituției, are datoria, dar și onoarea, de a readuce în conștiința publică importanța Cărții noastre fundamentale și obligația tuturor românilor de a o respecta și prețui. Aflată în imposibilitatea de a organiza un eveniment dedicat acestei aniversări în format fizic, Curtea Constituțională a primit, cu acest prilej, mesaje ale unor importante personalități din țară și din străinătate, pe care le prezentăm aici, alături de o galerie foto cu imagini reprezentative ale Constituțiilor din 1866, din 1923 și din 1991, procesul de elaborare a Constituției în vigoare fiind ilustrat și cu fotografii de arhivă de la momentele adoptării și aprobării ei prin Referendumul din 8 decembrie 1991.

Curtea Constituțională urează La mulți ani Constituției României și românilor, împreună cu îndemnul de prețuire și respectare a Actului nostru fundamental!

 

Mesajul președintelui Curții Constituționale, dl. prof.univ.dr. Valer Dorneanu,
adresat  cu prilejul Zilei Constituției – 8 decembrie 2021